Portréműsorral és a Buborékokkal tisztelegnek!

Psota Irént köszönti ma az MTV!

Portréműsorral és a Buborékok című tévéfilmjével köszönti nyolcvanadik születésnapja előtt a színművészt a Magyar Televízió. Szerda este Psota Irén Madách színházi szerepeiből láthatnak válogatást az m1 nézői.

2009.03.25 15:00ma.hu

A műsor készítői a legemlékezetesebb momentumokat idézik fel a Nemzet Színésze, a kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas Érdemes művész bő fél évszázados pályafutásából. 

Az összeállításban, amelyben Psota Irén Madách színházi szerepeiből, jelentős drámai alakításaiból, valamint zenés színházi előadásaiból láthatunk részleteket, Müller Péter író, Szirtes Tamás rendező, a Madách Színház ügyvezető igazgatója, Almási Éva színművész, valamint a színház zenei vezetője, Kocsák Tibor zeneszerző-karnagy mesélnek a művésznőről. 

Az ötvenperces portrét szerdán, március 25-én 20.10-től vetíti az m1, az ismétlést április 2-án, csütörtökön 16.35-től láthatják a nézők szintén a nemzeti főadón. – írja az mtv.hu. 

Filmszerepei közül az 1983-as Buborékok című tévéjátékkal köszönti nyolcvanadik születésnapján, március 28-án a művésznőt a Magyar Televízió. 

Léner Péter szombaton, 20.15-től az m1-en látható filmjében Psota Irén Szidóniát, a Somlay ház úrnőjét alakítja, aki elméletével, miszerint "a családi boldogság legfőbb föltétele, hogy a férj nejének minden kívánságát teljesítse", anyagi csődbe kergeti a famíliát.
 
A film Csiky Gergely azonos című vígjátéka alapján készült, a férj szerepében Körmendi Jánost láthatják a nézők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.