Napra koncert vadonatúj számokkal!

Hazai kortárs világzenei körkép a Gödörben!

Vadonatúj számokkal, versfeldolgozásokkal és klasszikus Napra darabokkal lép fel február 20-án a Gödörben Both Miklós gitárprímás és zenekara. Az estét a Zuboly és Kerekes Band koncertje teszi majd kerekké.

2009.02.17 19:55ma.hu

Az utóbbi időben keveset hallatott magáról a Napra zenekar, így mindenképpen üdítő élmény lesz rajongóinak a február 20-i koncert a Gödörben. 

A rövid pauza okai közt említhető egyrészt, hogy napokban fejezte be Both Miklós, a zenekar frontembere a Hangzó Helikon sorozat Radnóti Miklós által ihletett elemét. Az idén tavasszal - a költő születésének századik évfordulója kapcsán meghirdetett Radnóti év keretében – megjelenő lemezen kilenc Radnóti művet zenésített meg a Napra frontembere és ad elő a zenekar. 

Teljesen más jellegű felkérést kapott Both Miklós a Heaven Street Seven-től, melynek eleget téve a gitárprímás néhány koncert erejéig hegedűn közreműködik a HS7 fellépésein. 

Új oldaláról ismerhetjük meg ezeken a koncerteken a gitárzsenit, s mint megtudtuk, hegedülni is – csakúgy mint gitározni – autodidakta módon tanult meg. 

S nem ért véget még a felkérések sora: a nu-metál hazai alappillérének számító Blind Myself tavasszal megjelenő új stúdióalbumán is hallhatjuk a gitárprímást, most már újra gitárját nyúzva. És nem utolsó sorban a zenekar a napokban kezd el dolgozni saját, második stúdióalbumán is, melynek megjelenése ősszel várható, de egy kislemez már tavasszal biztosan napvilágot lát. 

A készülő anyagból február 20-án a Gödörben mélyebb merítést kaphatunk, s az este folyamán hallhatjuk a Radnóti anyag egy-egy darabját és természetesen klasszikus Napra dalokat is. 

A közönséget a Kerekes Band autentikus gyimesi és moldvai örömzenével melegíti majd be és a Napra koncert után - a szintén új anyagán dolgozó - Zuboly gondoskodik a levezetésről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.