Helyzetbe hoz a Szer!

A Kiscsillag-os Leskovics Gábor is közreműködött!

Február 1-jén megjelent a Szabad Európa Rádió zenekar "Helyzet" című első nagylemeze, amelyen olyan neves és elismert zenészek működtek közre, mint a Kaukázus-os Kardos-Horváth János, vagy a PUF-os, Kiscsillag-os Leskovics Gábor.

2009.02.16 19:15ma.hu

A 2004-ben alakult és Kazincbarcikáról Budapestre költözött Szabad Európa Rádió zenekar 2006-ban adott ki egy 4 számos demót, Dióssy D. Ákos hangmérnöki segítségével. Most azonban egy igazi albumot foghatnak a kezükbe a garázs-pop, indie és rock zene kedvelői, ráadásul nem is akármilyet! 

A Szabad Európa Rádió ezúttal Leskovics Gáborral dolgozott együtt, aki zenei producerként vett részt a „Helyzet” című korong elkészítésében. A tíz pörgős, egyetlen pillanatig sem unalmas számot tartalmazó korong remek és ígéretes indítása az első-albumos bandának. 

A lemez tematikus, központi témája a csajozás és a vele járó – sikeres vagy sikertelen - végkifejlet, mindez persze a bandához illő rock and roll közegben. 

A szövegek nagy részét Krasznahorkai László jegyzi, ám három dal erejéig a Kaukazusból ismert Kardos-Horváth János is beszállt a csapatba, legalábbis a szavaival.

A pia, szex és cigifüstbe burkolózó bárpultok egyáltalán nem idegenek a lemeztől, de a végén kiderül, hogy a szerelem mégis csak több ennél az éjszakákon át tartó ámokfutásnál. A dalok karcosan líraiak és szendén rockosak, éppen megtaláltak egy középutat a pop és rock zene között.
 
A Szabad Európa Rádió a felvételeken is visszahozza a tőlük színpadon már megszokott lendületet, játékot és változatos ritmust. A zenekar tavasszal indul turnéra, hogy az ország több táján is megismerkedhessenek a közönséggel, ez alkalomból 2-3 koncert erejéig Erdélybe is ellátogatnak majd. 

A „Helyzet” néhány slágergyanús száma máris meghallgatható a SZER myspace-es oldalán: www.myspace.com/szabadeuroparadio, valamint letölthető a www.szabadeuroparadio.hu oldalról. 

A zenekar:

Takács Bence - ének, gitár
Krasznahorkai László - szólógitár, ének 
John Tibor - basszusgitár
Takács Márton - dobok

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.