Interreg

A megvalósítás végéhez érkezett a Zarándok adatbank projekt

A platform segítségével nemcsak a túrázó, hanem a zarándok közösségekben egyaránt, bizonyos útvonalak érintett szakaszain naprakész információkkal segíthetik egymást.

2021.08.31 14:45ma.hu

Mint ahogy korábban beszámoltunk, a Permeo Polgári Társulás és a Zarándok Turizmusért Nonprofit Kft. közös projektjében egy „Innovatív zarándokút járhatósági és tájékozódási közösségi adatbank és adatgyűjtési platform” című projektben egy webes, valamint mobilon is megjelenő platformon dolgoztak, azonban a megvalósítás időszaka 2021.08.31. napjával véget ért.

A projekt az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program SKHU/WETA/1901/4.1/304 azonosítószámú, rövid címén egyszerűen csak „Zarándok adatbank” című projektben megvalósított fejlesztés segítségével a használat során a látogatók, a kirándulók és a zarándokok is szembe találhatják magukat egy-egy kialakított útvonalon található váratlan problémákkal.

A platform segítségével nemcsak a túrázó, hanem a zarándok közösségekben egyaránt, bizonyos útvonalak érintett szakaszain naprakész információkkal segíthetik egymást. A partnerek így egy olyan díjmentes, beágyazható internetes, és mobiltelefonos felületet alakítottak ki, amely segítésével a zarándokút járhatósági és tájékozódási adatokból a kiemelt problémák összegyűjthetők, illetve ennek segítségével könnyebben orvosolhatók, hiszen a probléma jellege is megjelölésre kerül. Tehát láthatjuk a felmerült probléma típusát, valamint adott esetben annak forrást is, amelyről a felhasználó képet is készíthet a helyszínen, ezzel egyben alá is támasztva a megjelölt problémát, és ez egyúttal megerősítésre és visszaigazolásra is alkalmas a többi felhasználó által.

A gyűjtött adatokat a szervezetek partnereikkel és az érintett útvonalak gazdáival (akik elsősorban önkormányzatok és erdészetek) oszthatják meg, ezzel is hozzájárulva az útvonalak folyamatos járhatóságának megőrzéséhez, így azok széleskörű kihasználási szintjéhez is.
A megvalósított projekt kizárólag határon átnyúló együttműködésben valósulhatott meg, hiszen közös a cél, a meglévő értékeink megőrzésére, karbantartására és fenntartására törekszünk.

A jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.
 
www.skhu.eu
www.rdvegtc-spf.eu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.