Interreg

Zarándok adatbank

Naprakész információk a turista és zarándokutakkal kapcsolatban.

2021.06.21 09:21ma.hu

A Zarándok Turizmusért Nonprofit Kft., valamint a Permeo Polgári Társulás egy „Innovatív zarándokút járhatósági és tájékozódási közösségi adatbank és adatgyűjtési platform” című projektjének keretében a közös fejlesztésen keresztül kívánják tovább erősíteni a két partnerország együttműködését.

A partnerek az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program SKHU/WETA/1901/4.1/304 azonosítószámú, „Zarándok adatbank” rövidcímű projekt keretein belül kívánnak megvalósítani.
A projektben a szlovák - magyar zarándokút járhatósági és tájékozódási egységes központi információs adatbank megvalósítása a cél, amely egy olyan közösségi, adatgyűjtési felületet fog biztosítani, amelyet a szakmai és társszervek, valamint a természetjárás információs szolgáltatók számára is díjmentesen biztosít információt interfészen és beágyazható felületen keresztül.

A platform használata során adott zarándok útvonalon, vagy túraútvonalon a látogatók találkozhatnak bizonyos, a kialakított útvonallal fellépő problémákkal, így a túrázó és a zarándok közösségekben egyaránt naprakészek lehetnek a turista és zarándokutakkal kapcsolatos információkról.

A fejlesztés célja, hogy a partnerek olyan díjmentes igénybe vehető és beágyazható internetes, valamint mobiltelefonon is használható felületet alakítsanak ki, mely segítésével a zarándokút járhatósági és tájékozódási adatokból a kiemelt problémák naprakészen gyűjthetők legyenek.

A fejlesztés rámutat a megjelölt probléma típusára és annak forrására is, megoldást kínálva rá, valamint a közösség megerősítő erővel is bír. A felületen adott probléma, akadály megjelölésén túl lehetőség lesz képek feltöltésére is, a megjelölt problémákat a többi felhasználó megerősítésével és visszaigazolásával pedig az lehetőség lesz a megjelölt esetek nyomon követesére.

A jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

www.skhu.eu
www.rdvegtc-spf.eu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.