Koronavírus

Mága Zoltán is otthon maradásra kér mindenkit

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész arra kér mindenkit, hogy aki teheti, maradjon otthon, valamint arra buzdítja a munkaadókat, hogy kövessék példáját, tegyenek meg mindent kollégáikért.

2020.04.06 11:13MTI

A hegedűművész arra szólítja fel a hasonló vállalkozásokat, egyesületeket, hogy ameddig lehetőség van rá, utalják el a járandóságokat a munkavállalóknak - közölte a Mága Zoltán Iroda hétfőn az MTI-vel.

"A zenekarunk igazgatójával egyeztetve szeretném tájékoztatni a munkaviszonyban foglalkoztatott zenész kollégáinkat, hogy mindenki határidőre megkapja a munkabérét" - olvasható a közleményben, amely kitér arra is, hogy mivel a következő időszakban bevételre, jegyeladásokra nem számíthatnak, "a saját anyagi tartalékaimból tudom csak fedezni az irodai alkalmazottak, a szimfonikus és cigányzenekar művészeinek munkabérét, ameddig bírom."

Mága Zoltán kiemelte: "Most, a bajban szolidaritást, empátiát kell mutatnunk, gyakorolnunk. Éppen ezért arra kérek minden munkaadót, hogy a jelen helyzetben is minden rendelkezésre álló eszközzel segítse munkatársait."

A közleményben a művész arra buzdít, hogy mindenki maradjon otthon, kövesse és tartsa be az Operatív Törzs előírásait, intézkedéseit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.