Koronavírus

NAV: a katásokat is nagyban érintik az adóügyi könnyítések

A veszélyhelyzet miatt kiadott kormányrendeletben listázott tevékenységeket végzőket márciustól június 30-ig felmentik a tételes adó fizetése alól.

2020.04.06 11:08MTI

A kormány adóügyi könnyítései nagyban érintik a veszélyeztetett gazdasági ágazatokhoz tartozó katás vállalkozásokat - mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Kis Péter András emlékeztetett, hogy a veszélyhelyzet miatt kiadott kormányrendeletben listázott tevékenységeket végzőket márciustól június 30-ig felmentik a tételes adó fizetése alól.

Elmondta: a március előtti katás tartozásokat sem kell egy összegben kifizetni, hanem a veszélyhelyzet lejárta után a tartozást tíz egyenlő részre osztva, tíz hónap alatt törleszthetik az adósok.

A szóvivő kitért arra is, hogy a www.nav.gov.hu oldalon a rendkívüli helyzetre való tekintettel új rovatot indítottak, amely minden fontos információt tartalmaz a veszélyhelyzettel kapcsolatos adóügyi kérdésekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.