Kultúra

Elárverezik a 330 darab Rubik-kockából készült Mona Lisa képet

Akár 120-150 ezer euróért is elkelhet.

2020.02.03 17:18MTI

Miközben a párizsi Louvre Leonardo da Vinci páratlan évfordulós kiállításának ad otthon, a francia főváros egy másik Mona Lisa lázban is ég: február végén elárverezik a Rubik Mona Lisa című alkotást, amelyet 330 darab Rubik-kockából készített Invader utcaművész.

Az Artcurial aukciósház február 23-i árverésén akár 120-150 ezer euróért is elkelhet a 2005-ben készült kép, amellyel Invader a világhírű festmény egy modern feldolgozását készítette el.

A műalkotást először viszik a műtárgypiacra a francia aukciósház Városi Művészet című árverésén.

A híres és rejtélyes Invader Bécset ábrázoló mozaikja májusban 356,2 ezer euróért kelt el az Artcurial árverésén.

A francia képzőművész, akinek az eredeti neve Franck Slama arról vált ismertté, hogy 33 ország 65 városának utcáit hódította meg alkotásaival. Legnagyobb méretű utcai installációját tavaly állította fel a párizsi Pompidou Központ közelében.

Invader 2004-ben állította először a Rubik-kockát - az általa Rubicubism-nak nevezett - művészete középpontjába. A kísérleti szakaszban készítette el a Mona Lisa-képét, amely az első darabja a művészettörténet legnagyszerűbb festményeinek Rubik-kockákból való megidézésének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.