Programajánló

Természetes italok és ételek fesztiválja a Bálnában

Több mint 40 magyar és külföldi termelő mintegy 150 természethű bora lesz kóstolható a 9. Mitiszol? fesztiválon szombaton a Bálna Budapest épületében, ahol számos, organikus alapanyagokat használó gasztrokiállító is várja a látogatókat.

2019.11.15 21:30MTI

Új helyszínen és számos új kiállítóval jelentkezik idén Magyarország és a régió egyetlen organikus, biodinamikus és natúr borkóstolója - közölték az MTI-vel a szervezők.

Az első években Terra Hungarica Borszalon néven megrendezett Mitiszol? fesztivál azzal a céllal indult, hogy a természet- és tájhű gazdálkodásra törekvő, Kárpát-medencei birtokokat tömörítő Terra Hungarica szervezethez csatlakozott termelőket mutassa be egy "emberléptékű" sétáló kóstolón. A rendezvény a kezdetek óta jelentősen bővült, és immár hasonló szellemiségben dolgozó külföldi - idén osztrák, olasz, francia, spanyol és csehországi - pincészeteket is vendégül lát.

Lehetőség lesz azonban más organikus termékek kóstolására is: a látogatók pálinkákkal, ginekkel, specialty kávékkal, kisüzemi sörökkel, szörpökkel, gyümölcslevekkel, természetes ivóvizekkel, sőt még kozmetikumokkal is találkozhatnak.

A természethű borok és egyéb italok mellett organikus alapanyagokból, adalékok nélkül készült ételeket is kóstolhatnak majd az érdeklődők, akik külön jeggyel három workshopon is elmélyíthetik az organikus borokkal kapcsolatos tudásukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.