Programajánló

Csillagászati képeslapokból látható kiállítás az MTA Székházában

Üdvözlet az Univerzumból címmel csillagászati és űrkutatási témájú képeslapokból látható kiállítás a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Székházában.

2019.11.10 01:30MTI

A kiállításon Szabados László csillagásznak, az MTA doktorának csillagászati és űrkutatási témájú képes levelezőlapjaiból látható válogatás hat tárlóban. A kollekcióban több mint száz üdvözlőlap tekinthető meg tematikus elrendezésben Szabados László csaknem kétezer darabot számláló képeslapgyűjteményéből.

A tárlókban a csillagászat történetét bemutató darabok, a Naprendszer égitestjeiről, a Tejútrendszer "egzotikus világából" válogatott objektumokról, az extragalaktikus világ néhány gyöngyszeméről készített lapok mellett csillagászati távcsöveket és obszervatóriumokat ábrázoló képeslapok, illetve a Föld mint égitest jellegzetességeit ábrázoló lapok láthatóak.

A tárlatot a Nemzetközi Csillagászati Unió 1919-es megalapításának idei centenáriuma alkalmából rendezték meg a Magyar Tudomány Ünnepére időzítve. A képeslapok november 15-ig tekinthetőek meg az MTA székházának aulájában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.