Kultúra

Ideiglenes múzeum épül az Eiffel-torony mellett

Mivel felújítás miatt a párizsi Grand Palais három évre bezár, helyettesítésére az Eiffel-torony mellett emelnek új ideiglenes múzeumot.

2019.10.31 21:30MTI

Chris Dercon, a francia kormány illetékese emlékeztetett arra, hogy a Grand Palais évente számos nagyszabású kiállításnak ad otthont, jelenleg is olyanok láthatók, mint a február 10-éig tartó El Greco- és a január 27-én záruló Toulouse-Lautrec-tárlat.

Párizs vezetősége tavaly fogadta el a Mars-mezőre, az Eiffel-torony mellé épülő Le Grand Palais Éphémere ("átmeneti Grand Palais") terveit. Az 1900-as világkiállításra épült Grand Palais 2021 januárja és 2024 nyara között lesz zárva. A felújított múzeum megnyitását a 2024-es párizsi nyári olimpiai játékokra időzítik.

A Grand Palais renoválása alatt 2021-ben és 2022-ben a Fiac fair, a kortárs művészeti vásár is az új múzeumba költözik. Azt még nem döntötték el, hogy 2023-ban is marad-e a rendezvény az új környezetben. Dercon szerint ezt majd az dönti el, hogy hol lesznek kedvezőbben a körülmények a kiállítóknak és a közönségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.