Akiktől tényleg lopott a Coldplay!

Chris Martin saját maga vallotta be!

Chris Martinékat többször is vádolták már lopással, most ők maguk mondták el, hogy kitől loptak valóban ötleteket.

2008.12.22 20:30ma.hu

Legutóbb Joe Satriani állította azt, hogy a Coldplay lenyúlta egyik korábbi számát, vagy legalábbis nem tudta annyira átírni, hogy ne legyen észrevehető a hasonlóság.
 
Az amerikai gitáros be is perelte a brit zenekart, de nem sokkal később az együttes közleményben cáfolta, hogy bármiféle ötletet elcsent volna kollégájától. Nem ez volt az első eset, hogy másik zenész lopással vádolta a Coldplayt, ám eddig nem bizonyosodott be Chris Martinékról, hogy ötleteiket másoktól szedik.- írja a femalefirst. 

A frontember már unhatja a vádaskodást, és a napokban két számot is megnevezett, amely más előadók hatásairól árulkodik, igaz, csak az egyik nevezhető némi rosszindulattal "igazi" lopásnak. 

- "A Shiver című számunk az első lemezről egy égbekiáltó Jeff Buckley-koppintás. Huszonegy évesek voltunk, Jeff igazi hős volt a szemünkben, és ez tökéletesen hallható is a dalban, igaz, a szám nem lett olyan jó, mint gondoltuk" - árulta el a frontember. 

- "Az új lemezen a Violent Hill című szám valóban árulkodik Beatles-hatásról, mert a Violet Hill egy londoni utca, az Abbey Road közelében. Egyértelmű a párhuzam" - mondta Martin.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.