ARTUS - Goda Gábor társulatának előadása

Don Quijote mauzóleum - Ifjúsági változat!

A Don Quijote mauzóleum rockkoncert, múzeumi kiállítás, tánc- és prózaszínházi előadás, performance, laza buli és színházi nyelvkurzus egyben.

2008.12.22 17:30ma.hu

A négyszögletes, vörös színpadot képzőművészeti alkotások veszik körül. E színházi kiállítótérben az élő mobil-installációk mind egy-egy Don Quijote-analógia.
 
Goda Gábor a Nemzeti Táncszínház felkérésére készítette el a nagysikerű előadás ifjúsági változatát, melyet december 16-tól lehet megtekinteni a Refektóriumban. Artus – Goda Gábor társulata: Don Quijote mauzóleum (Ifjúsági változat) Mű-színház és koncert-kiállítás Kísérlet arra, hogy kiszabadítsu

k a Bolondság Lovagjának sírját a Ráció nemeseinek hatalmából. Nálunk már a bolondságot sem értik! Emberek! Csatlakozzatok hozzánk, s induljunk együtt az ismeretlenbe, a sír felszabadítására! Színház, tánc, képzőművészet, zene, film és installáció A Don Quijote mauzóleum rockkoncert, múzeumi kiállítás, tánc- és prózaszínházi előadás, performance, laza buli és színházi nyelvkurzus egyben. A négyszögletes, vörös színpadot képzőművészeti alkotások veszik körül. 

E színházi kiállítótérben az élő mobil-installációk mind egy-egy Don Quijote-analógia. Az installációkon minden szereplő Don Quijote, akár férfi, akár nő. A falra veített “mű-nézők", mint Dulcineák lelkesen követik az eseményeket, így a siker is garantált. Sancho a teremőr. 

A Beavató Táncszínházi Programsorozatban a középiskolás diákok a táncművészet sokszínűségével, az alkotói folyamattal és a mozdulat kommunikációs erejével ismerkedhetnek meg, valamint elsajátíthatnak egy olyan szemléletmódot, amellyel értően és érzékenyen tudják befogadni az alkotásokat. Az előadás utáni beszélgetést Novák Péter vezeti.

Alkotó-előadók: 

Donquijoték (DQN): Bakó Tamás, Csató József , Dombi Kati, Gold Bea, Lipka Péter, Szász Dániel 
 Szancsópanzák: Kocsis Gábor, Oldal István

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.