Az Abba-musicalfilm óriási sikere!

Rekordot döntött a Mamma Mia!

Rekordot döntött az Abba-musicalfilm Nagy-Britanniában, ahol sikerült túlszárnyalnia az 1997-es Titanic sikerét is, azaz a Mamma Mia! lett az Egyesült Királyságban eddig bemutatott legjövedelmezőbb film.

2008.12.17 14:30ma.hu

A rekorddöntés a Meryl Streep, Pierce Brosnan és Colin Firth főszereplésével készült műnek a 69 millió fontos jegybevétel átlépésével sikerült a héten. 

Az örömteli esemény pedig mindössze pár nappal azt követően történt, hogy bejelentették a film két Golden Globe-jelölését. Hazájában a filmet már 23. hete játsszák, de átütő sikert ért el további 15 országban. 

A gyártó stúdió, a Universal Pictures elnöke, David Kosse szerint a közel tíz évvel ezelőtt felállított rekord megdöntése "egyszerűen fenomenális". "A Mamma Mia! túlszárnyalta várakozásainkat és júliusi bemutatása óta világszerte elbűvölte a nézőket" nyilatkozta Kosse.
 
A Kate Winslet és Leonardo DiCaprio főszereplésével készült Titanic 1997. novemberi bemutatás után az 1998-as évig összesen 6 925 646 fontot szedett össze a brit mozipénztárakban. Ezt a rekordot a musicalfilm most 6 966 635 fontos eredménnyel döntötte meg. 

Korábban egyedül a Harry Potter és a Bölcsek Kövének sikerült megközelítenie ezt az összeget, de az a film is "csak" 66 960 060 fontot hozott. 

Októberben a Mamma Mia! már megdöntötte a legjövedelmezőbb brit film rekordját (akkor épp a Harry Potter és a Bölcsek Kövét taszította le a trónról), de ezzel a legújabb eredménnyel a valaha Nagy-Britanniában bemutatott összes film közül ez lett a legeredményesebb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.