Lekörözte az eddigi csúcstartót, a Harry Pottert!

A Mamma Mia! globális jelentőségű filmmé vált!

A Mamma Mia! című musical lett minden idők legnagyobb brit filmje, miután a legfrissebb eredmények szerint 104,52 millió dolláros, azaz 67 millió fontos bevételt hozott Nagy-Britannia mozipénztáraiban.

2008.10.31 15:45ma.hu

A híres színpadi musical filmes adaptációjában olyan sztárok játszanak, mint Meryl Streep és Pierce Brosnan. A júliusi bemutató óta, azaz már négy hónapja töretlen a siker a nézők körében. Az Abba-dalokra épülő mű kimagasló eredményével lekörözte az eddigi csúcstartót, a Harry Potter és a bölcsek kövét, amely "mindössze" 102,9 millió dollárt, vagyis 66 millió fontot hozott 2001-es bemutatását követően. 

A Mamma Mia! rekorderedményével egyúttal a gyártó stúdió, a Universal Pictures valaha készült legjövedelmezőbb filmje is lett (hiszen a 104,52 millió dolláros bevétel csak a brit csúcs, világszerte a film már jóval 400 milliós bevétel fölött jár). "Ez fantasztikus. 

A filmes megvalósítás minősége és a vidám történet hatása a színpadi darabhoz hasonlóan a filmet is globális jelenséggé tette" - nyilatkozta David Kosse, a Universal elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.