Kultúra

Partitúra címmel kulturális felfedező sorozat indul

Partitúra címmel kulturális felfedező sorozat indul Magyarországon Miklósa Erika operaénekesnő és Batta András zenetörténész idegenvezetésével.

2018.09.07 23:30MTI

Az új magyar zenés ismeretterjesztő sorozat minden szerdán 20 óra 35 perctől látható a Duna televízióban - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

A Virtuózok zsűrijéből is ismert páros új műsoráról az egyik házigazda, Miklósa Erika elmondta: a társművészetek is megjelennek a műsorban, de a zene a kiindulópont. A műsorban számos művészeti ág, zenei irányzat, műfaj helyet kap, az ország színes zenei palettáját mutatják be. A klasszikus zene mellett a könnyűzene, a népzene, a képzőművészet, az irodalom, a tánc is megjelenik.

Mint elhangzott, a Novák Péter rendezésében látható Partitúra alkotói közösségi élmények, közös értékek, kiemelkedő emberek után kutatnak.

Batta András arról beszélt, hogy tősgyökeres budapestiként számára ezek az emberek, közösségek, kulturális források revelációs élményt jelentenek. "A műsor önbizalom-pirula is egyben" - fogalmazott.

Elmondta: egy műsort két napig vesznek fel, a produkcióban a kulisszák mögötti világ is megjelenik. Mint mondta, az érdekli őket leginkább, amikor új eszközökkel, új módon szólítják meg a közönséget.

Mint elhangzott, az első rész alkalmával Veszprémben jártak, de Sopronba, Szegedre és a Tisza-tóra is ellátogatnak, kis és nagy településeket egyaránt bemutatnak és terveik szerint a határon túli területekre is eljutnak majd.

A műsorban egymást követik a vendégek a különböző helyszíneken. A beszélgetések mellett a produkcióknak is fontos szerepe van, sokszor láthatók a műsorvezetők interakció közben: egyszer saját szakterületükön, komolyzenében jeleskednek, máskor pedig új műfajokat, stílusokat próbálnak ki és közvetítenek arról, hogy milyenek a kultúrafogyasztási szokásaink - olvasható a műsorról kiadott közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.