Egyedi táncszínház- szövevényes és bonyolult!

Új Frenák-darab a Trafóban!

A tavalyi Instinct kapcsolatnélkülisége után Frenák Pál egyedi táncszínháza most a szövevényes és bonyolult viszonyaink mögött rejlő érzelmek világába enged bepillantást. Intime bemutató a Trafóban december 12-én este nyolckor.

2008.12.12 14:50ma.hu

A színpadon öt táncos. Hol kívülről, távolról, mozdulatlanul és idegenként szemlélik a többiek küzdelmét, hol pedig maguk is aktív szereplőként vergődnek az emberi viszonyok hálójában. Csakhogy mind a kívülállás látszólagos biztonságához, mind pedig saját kétségbeesett bizonytalanságuk feloldásához szükségük van a másikra.
 
Hogyan válhat (válhat-e egyáltalán) valóságossá számukra a másik? Frenák Pál koreográfust régóta foglalkoztatja, hogy a hazugság és a megalkuvás milyen mértékben szövi át az életünket, a testünkhöz fűződő viszonyunkat. 

A robbanás pedig ezek szerint nem más, mint az a pillanat, amikor a test már nem tud, nem hajlandó tovább hazudni. De mi következik a test igazságából? És van-e a léleknek külön igazsága?

Fotó: Ciefrenak.hu - Kővágó Nagy Imre

A vízzel elárasztott színpad sajátos atmoszférát teremt, ahol a víz szimbóluma a maga archetipikus és titokzatos összetettségében bomlik ki. 

Feltárja jelentéstartalmait: a születés előtti magzatvíztől - a tükörképben egyszerre felszabadító és fojtogató nárcizmuson át - egészen a halálos verítékig. A pusztulással együtt születik valami más.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.