Kultúra

Cziffra Fesztivál - Zenei vetélkedőt hirdetnek diákoknak

Zenei és műveléstörténeti vetélkedőt hirdet 14-18 éves budapesti diákoknak a Cziffra György Fesztivál a MOM Kulturális Központ, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az ELTE BTK Zenei Tanszéke közreműködésével.

2017.12.06 23:30MTI

A Cziffra-kód elnevezésű vetélkedőre 5 fős csapatok nevezhetnek a cziffrakod@cziffrafesztival.hu címen a csapatnév, a kapcsolattartó személy neve és e-mail címe megadásával.

A december 12. és 2018. február 7. között zajló első forduló résztvevőinek egy 19. században játszódó rejtélyes bűnügyet kell megoldaniuk. A történetben bizonyos szavakat kódok helyettesítenek, így csak akkor lebben fel a fátyol a bűntett egyes részleteiről, ha a játékosok megfejtik a kódokat. Ezekhez zenei, irodalmi, képzőművészeti és tudománytörténeti vonatkozású kérdések kapcsolódnak, amelyek információkereséssel vagy logikai úton oldhatók meg. A zenei részek középpontjában Liszt Ferenc életműve áll - közölte a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szerdán az MTI-vel.

A teljes történetet február 7-én éjfélig kell visszaküldeni. A 2018. február 14-i döntőbe a legtöbb pontszámot elérő hat csapat kerülhet be. A zsűri elnöke Balázs János zongoraművész, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.