Titanic

Ezért kellett DiCapriónak meghalnia

20 éve debütált a mozikban a Titanic. A rendező most elárulta, miért kellett meghalnia a férfi főszereplőnek.

2017.11.28 17:02ma.hu

Már 20 éve, hogy a Titanic hatalmas sikerrel debütált a mozikban, ám a mai napig vannak rajongók, akik úgy gondolják, a Leonardo DiCaprio által alakított Jack is odafért volna Kate Winslet mellé arra a falapra, tehát mindketten életben maradhattak volna.

James Cameron, a film rendezője most világossá tette: a befejezésnek semmi köze nem volt a fizikához (megtart-e egy falap két embert is a jeges óceán közepén), az csak a művészetről szólt.

"A válasz nagyon egyszerű. A forgatókönyv 147. oldalán az áll: Jack meghal. Egyértelműen művészi döntés volt. Ha túléli, a filmnek semmi értelme. A film a halálról és az elválásról szól. Meg kellett halnia"- mondta Cameron a Vanity Fair-nek.

A rendezőt egyébként igencsak zavarja, hogy 20 év múltán is ezt kérdezgetik tőle.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.