Kult

Magyar kortárs filmhetet rendeznek Kijevben

A fesztiválon a hagyományokhoz hűen különböző műfajú filmek szerepelnek a drámától a sci-fin át a komédiáig.

2017.11.24 01:30MTI

Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című alkotása nyitja a 8. Kortárs Magyar Filmfesztivált Kijevben, amelyet november 30. és december 4. között rendeznek meg - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Magyarország ukrajnai nagykövetsége.

A rendezvény célja magyar kortárs filmművészeti alkotások bemutatása az ukrán közönségnek, a kedvező országimázs kialakítása és a magyar filmművészet sokszínűségének a megismertetetése. A fesztiválon a hagyományokhoz hűen különböző műfajú filmek szerepelnek a drámától a sci-fin át a komédiáig.

A megnyitón Hajdu Szabolcs rendező Ernelláék Farkaséknál című alkotását vetítik.

A program további filmjei a Tiszta szívvel (rendezte: Till Attila), Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból című vígjátéka, Az éjszakám a nappalod című sci-fi film Dési András György és Móray Gábor rendezésében, Nimród Antal Kontroll című filmje és a Félvilág című alkotás Szász Attila rendezésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.