Kultúra

Folynak az egyeztetések a Magyar Nemzeti Levéltár költözéséről

Eddig csaknem kilenc kilométer iratanyagot szállítottak át a Hess András téri épületből a XI. kerületi Daróczi úton lévő épületbe, ahol a kialakított raktárak megfelelő körülményeket biztosítanak.

2017.05.14 00:30MTI
hirdetés

Folynak az egyeztetések a Magyar Nemzeti Levéltár költözéséről, a levéltár, valamint a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft., az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársai között.

A levéltár szombati, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint eddig csaknem kilenc kilométer iratanyagot szállítottak át a Hess András téri épületből a XI. kerületi Daróczi úton lévő épületbe, ahol a kialakított raktárak megfelelő körülményeket biztosítanak.

A Hess András téren további kilenc kilométer iratanyag vár elhelyezésre, hamarosan megkezdődik az iratok elszállítása a Magyar Nemzeti Levéltár telephelyeire, továbbá a Daróczi útra. A költöztetés lebonyolítása után mindenütt biztosított lesz a teljes körű hozzáférés az iratokhoz.

A levéltár közleményében jelezte: megkezdődött az Országos Levéltár új épületéről szóló kormány-előterjesztés előkészítése, amelynek nyomán néhány éven belül megvalósulhat egy minden elvárásnak megfelelő levéltár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.