Kultúra

Emlékművet kaptak a Borászok Borászai Budapest belvárosában

A budapesti Zrínyi utcában megalakították a Borászok Borásza Csillagok Sétányát, ahol a betonba helyezett csillagok a díj nyerteseinek nevét és a magyar borok sikerét hirdetik.

2017.05.11 05:25MTI

Budapesten, a Zrínyi utcában a járdába betonozott elegáns csillagokon az egyik legértékesebbnek tartott boros szakmai díjat, a Borászok Borásza elismerést 2007 óta elnyertek neve olvasható - közölték a kezdeményezők az MTI-vel.

Az idei, április 28-án díjazott Jásdi Istvánnal együtt eddig tizenegy borász neve olvasható a csillagokon, de a talapzati emlékművek mellett egy emléktáblát is átadtak, amely magyarul és angolul is hirdeti a díj lényegét.

A Borászok Borásza Csillagok Sétányát a kerület polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter és Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnöke és 2010 Borászok Borásza adta át az alapító Rókusfalvy Pál és a díjat felügyelő kuratórium elnöke, Prónay Bence társaságában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.