Díjazták az MTV fiatal műsorvezetőit

Veiszer Alinda és Szántó Dávid Junior Prima!

Junior Prima díjat vett át az MTV két fiatal műsorvezetője, Veiszer Alinda és Szántó Dávid csütörtökön Budapesten, a Művészetek Palotájában. Az elismerést első alkalommal ítélték oda az alapítók Magyar Sajtó kategóriában tíz fiatal tehetségnek.

2008.11.21 20:20ma.hu
Veiszer Alinda és Szántó Dávid

Első alkalommal adták át a Junior Prima Díjakat Magyar Sajtó kategóriában, az elismerést tíz fiatal tehetség − köztük a Magyar Televízió két műsorvezetője − vette át Budapesten, a Művészetek Palotájában rendezett ünnepségen.
 
A díjat harminc év alatti fiatal újságírónak ítélte oda a Juhász Judit, Rangos Katalin és Vágó István alkotta zsűri. Veiszer Alinda munkáját Ráday Mihály televíziós méltatta, kiemelve: ha Alindáról beszél, majdnem úgy fogalmaz, mintha a szakma nagy öregjéről volna szó. 

Szántó Dávid szakmai rátermettségét pedig Havas Judit, az MTV Sport Főszerkesztőségének helyettes vezetője dicsérte, felidézve a történetet, hogy a 2003-as barcelonai úszó világbajnokságra még elkísérte a műsorvezetőt felfedezője, Vitray Tamás, de négy nap múlva hazautazott, teljesen rábízta Dávidra a közvetítést. 

A Junior Príma Díjat 2007-ben hozták létre azzal a céllal, hogy hozzájáruljon fiatal tehetségek felfedezéséhez és a munkájuk elismeréséhez. Az elismerés "nemcsak a példateremtőket, hanem a példát követőket is ösztönzi" - mondta a rendezvény háziasszonya, a laudációkat is tolmácsoló Krizsó Szilvia.
 
"A jelenlegi válságos helyzetben megnőtt a hírvivők felelőssége" − hangsúlyozta a díj társalapítóját képviselő elnök-vezérigazgató, Papp Edit. Hozzátette: nemcsak alapos szakmai tudásra és a munka iránti elkötelezettségre, hanem szellemi és anyagi függetlenségre is szükségük van ahhoz az újságíróknak, hogy a hírfogyasztók mindig hiteles, tárgyilagos és szakszerű tájékoztatást kapjanak. 

A Junior Prima Díjat idén kilenc kategóriában adják át. Magyar Sajtó kategóriában az MTV két fiatal műsorvezetőjén kívül Gasztonyi Dóra (MTI), Iványi Balázs (Heti Válasz), Kiss Roland (Világgazdaság), Morvai Noémi (Duna Televízió), Szlankó Bálint (szabadúszó), Takács András (Népszabadság), Windisch Judit (Kossuth Rádió) és Zalán Eszter (Népszabadság) kapta meg a díjat.

Veiszer Alinda a Klubrádióban kezdte a szakmát, de szerepelt az MTV Riporter kerestetik című versenyében is. A Klubrádiótól előbb az MTV Az Este című műsorába, majd a Kultúrház csapatába került. Ő vezette A nagy könyv, majd a Miért? című magazinokat, és idén tavasszal, a Nyugat folyóirat indulásának 100. évfordulójára készült vetélkedőt. Jelenleg estéről-estére vezeti az m2 Záróra című portréműsorát. 

Szántó Dávid, a TeleSport riportere nyolc éve dolgozik a Magyar Televízióban: 2003 óta műsorvezető és kommentátor. Olyan események tudósításai fűződnek a nevéhez, mint a barcelonai és montreali úszó világbajnokságok, a madridi és budapesti úszó Európa-bajnokságok, a debreceni tornász Eb. Tudósított Dublinból, Triesztből és Helsinkiből, valamint a 2004-es athéni és 2008-as pekingi, illetve a 2006-os torinói téli olimpiáról is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.