Színház

Nem kapott többséget Jordán Tamás igazgatói kinevezése a szombathelyi közgyűlésben

Nem kapott többséget Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, a Weöres Sándor Színház jelenlegi igazgatójának kinevezése a csütörtökön a szombathelyi közgyűlésben, ezért harminc napon belül új pályázatot írnak ki a teátrum ügyvezetői állására.

2017.03.02 23:30MTI

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester eredeti előterjesztésében azt javasolta, hogy a pályázati eljárás során kialakult visszás helyzet miatt nyilvánítsák eredménytelennek a tavaly decemberben kiírt pályázatot, de ez sem kapott többséget az ellenzék által javasolt név szerinti szavazáson: 10:10-es szavazategyenlőség alakult ki a 21 tagú testületben, mivel egy képviselő nem szavazott, így került sor végül a szervezeti és működési szabályzat szerint a kinevezésről szóló döntésre, ami elegendő támogatás hiányában ugyancsak meghiúsult.

A közgyűlés ülése közben a szombathelyi városháza előtt több száz ember tartott szimpátia tüntetést Jordán Tamás mellett, igazgatói kinevezését követelve.

Az állásra a teátrum jelenlegi igazgatója mellett Dér András filmrendező pályázott, aki február 21-én visszavonta pályázatát, mert annak anyaga "kiszivárgott", ezért, mint közleményében tudatta, "a kialakult botrányos körülmények nem teszik lehetővé, hogy az abban foglalt szakmai és művészeti célokat megvalósuljanak".

Jordán Tamás előzőleg már nyilvánosságra hozta saját pályázatát, amellyel harmadjára is indulni kívánt az általa alapított és igazgatott színház vezetéséért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.