Ő a Weöres Sándor Színház igazgatója

Jordán Tamás marad Szombathelyen

Jordán Tamást támogatta Szombathely önkormányzatának közgyűlése, a direktor újabb öt esztendőre kap ügyvezetői megbízást az intézmény élére.

2012.06.01 12:17MTI

Lazáry Viktor (Fidesz), Szombathely kultúráért is felelős alpolgármestere hangsúlyozta: a testület elsöprő többséggel szavazott bizalmat a Kossuth-díjas színművésznek, akinek igazgatói pályázatát a három jelentkező közül már az illetékes szakmai bizottság is a legjobbnak találta és támogatta.

A szombathelyi színház megalapításáról 2007 szeptemberében döntött az előző közgyűlés, társulatának megszervezésével és irányításával pedig Jordán Tamást bízták meg, aki a Nemzeti Színház igazgatói székét cserélte fel a szombathelyivel.

A szombathelyiek eredetileg egy új kőszínházat szerettek volna, ennek terveire ötletpályázatot is kiírtak, de végül a 1,8 milliárd forintos állami támogatással a helyőrségi művelődési otthon épületét újították fel, építették át teljesen.

Jordán Tamás a kisebb, de mégis nagy lehetőségeket hordozó épületről csak mint a "csodák palotájáról" nyilatkozott; a színházat tavaly a Magyar Kultúra Napján adták át, elsőként Madách Imre: az ember tragédiáját mutatták be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.