Programajánló

Egy eddig ismeretlen Velázquez-portrét mutattak be a madridi Prado múzeumban

A Prado múzeum amerikai barátai nevű non-profit szervezet tulajdonában lévő festmény öt évig lesz látható a madridi képtárban.

2016.12.16 00:36MTI

Egy eddig ismeretlen, kalandos történetű Velázquez-portrét mutattak be a madridi Prado múzeumban szerdán.

A III. Fülöp spanyol és portugál uralkodót ábrázoló festményt egy londoni aukciós katalógusban fedezte fel William B. Jordan, amerikai hispaniszta. A képet azonban don Rodrigo Calderón arcképeként hirdették, és alkotójaként sem a világhírű spanyol művészt tüntették fel.

Jordan olcsón hozzájutott az olajképhez, amelyről az elmúlt évtizedek alatt szakértők állapították meg, hogy Diego Velázquez (1599-1660) műve, és 1627-ben tanulmányként készült a Mórok kiűzetése című képéhez.

A Prado múzeum amerikai barátai nevű non-profit szervezet tulajdonában lévő festmény öt évig lesz látható a madridi képtárban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.