Könyvajánló

Digitális Messiás: gondolatőrség születetőben - avagy addig olvass a jövőben, amíg szabad...

A hetente 300-400 ezer Facebook-követővel rendelkező K.T. Zelenayt fenyegették már meg halálosan Jézus második élete című könyvéért, vajon most mire számíthat?

2016.11.13 18:30ma.hu

Amikor új regényében óhatatlanul is az internetes világcégekre ismerünk, akik előbb az internet bejáratát és kijáratát foglalták el az algoritmusok irányította keresésekkel és hirdetési megoldásokkal, és szép lassan az egész világhálót körbebástyázzák technológiájukkal. Mindemellett a civilizáció egyre zabolátlanabb információéhséggel, és digitális kitettséggel bír. Vajon még egyáltalán mi irányítunk? A Digitális Messiásban talán erre is ott a válasz, de az biztosan, merre nem szabadna haladni, ha szeretnénk megőrizni a szabad gondolatot, a korlátlan tudást...

K.T. Zelenay2014 tavaszán robbant be a köztudatba, akkor jelent meg trilógiájának első kötete, a 2038 – avagy a magyar történelem eltitkolt lapjai. A történetíró regényben, azaz gestában a szerző a Szent Korona, és évezredes múltunk titkos üzeneteit igyekszik megfejteni, miközben olyan legendák nyomába ered, amelyek akár a történelemkönyveket is átírhatják. A két folytatás (2038 – a Szent Korona végveszélyben, illetve Jézus második élete)már klasszikus kalandregény. Az író hetente átlagosan 300-400 ezer felhasználóhoz jut el folyamatosan frissülő Facebook-oldalával, és bár a többség szeretetéről, támogatásáról tesz tanúbizonyságot, akadt olyan is, aki halálosan megfenyegette! Mindez azonban nem tántoríthatta el a további kutatómunkáktól, amelynek eredményeképp idén két kötete is megjelent: május közepén a negyedik könyve, a Szíriai metélt – avagy a multikulti végnapjai, amely egyben folytatása, de közben egy új iránya is eddigi munkásságának. November elején pedig a boltokba került az ötödik könyv, a Digitális Messiás, amivel először kalandozik a sci-fi műfajába.

Új regényével K.T. Zelenay a nem is olyan távoli jövőbe kalauzol el minket, ahol a harmadik világháborút követően az emberek már nem könyvekből szerzik a tudásukat, nem szabad a gondolat, az érzelmeknek pedig helye nincsen az elmékben. Az emberiséget fokozatosan kötötték rá a Gondolatőrség által vezérelt közös tudástárra. Alig két év alatt mindenki otthonában ott voltak azok az ágyak, amelyekbe beépítették a Big Apes Központi Elméjének dokkolóját. Nem volt szükség másra, mint a korábban marketingnek nevezett pszichózist bevetni: a reklámokkal elérni, ne érezze magát embernek az, akinek nincs ilyen az otthonában... Így 2018-ra birtokba vették a keresztények tudatát. De mindeközben az éghajlatváltozás, a korábbi politikai gyakorlat okán milliárdnyi ember indult meg a fejlett világ országai felé. A migráns válság olyan helyzet elé állította a titkos Világkormány vezetőit, ami cselekvésre késztette, és végzetes döntésre inspirálta őket...

Előtte még persze magukat és családjukat egy távoli szigetre menekítették. Freelanden az Öröklét Programnak köszönhetően senki nem hal meg, csak ha önként távozna már az élők sorából. Elhasznált testük helyett legvégső esetben alanyi jogon kaphattak egy új, színtiszta klóntestet. Ha valaki erőszakos halált halt volna – bár a bűnözés nem ismert fogalom volt a Központi Elme korában Freeland szigetén – akkor jött az előző napi mentésből újraépített tudat egy új testbe. Mindezt a társadalombiztosítás terhére. Hiszen már a gondolati megszállás előtt rájöttek a tudósok, az emberi elme nagyjából úgy működik, mint egy kvantumszámítógép. Pont, ahogy a Szent Korona.

A Központi Elmét, az emberiség gondolati rabságát az örökkévalóságnak tervezték. Ám a Siri helyett Jesus névre hallgató digitális kütyüre rálelt Peter. Hogy aztán a Digitális Apostolokkal, és az utolsó (?), magyar származású pápával szövetkezve a Feltámadásért szálljon harcba, ami akár 2038 Húsvétján be is következhet. Feltéve, ha sikerül megfejteni az apjától, Josephustól örökölt kódok segítségével a Központi Elme titkát, ezzel legyőzve a világot egyetlen hatalmas valóságshowként kezelő, a földkerekség maradék milliárdnyi lakójának elméjét fogva tartó szűk elitet...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.