Könyvajánló

Halálos fenyegetést kapott K.T. Zelenay új könyve miatt

A 2038 - Jézus második élete november elejétől kapható országszerte a könyvesboltokban és a világhálón egyaránt. De van, akik mindent megtennének, hogy ne csak a könyv, de akár az írója is örökre eltűnjön a föld színéről.

2015.11.08 07:31ma.hu

Halálos fenyegetés, és K.T. Zelenayt támadó katolikus plébános véleménye is akad a húszezres követővel bíró, és hetente legalább százezer Facebook felhasználóhoz eljutó oldalon.

„Ha muzulmán lennék, most kinyírnám az íróját. Már csak a címéért is”. Áll a 2038 könyvek – K.T. Zelenay Facebook-oldal egyik hozzászólásában. Ugyanott egy katolikus plébános is aktívan kampányol, „förmedvénynek, istentelennek” titulálva a könyvet, szerzőjénél pedig az azonos neműekkel folytatott intim kapcsolatai felől érdeklődik. Bár az internet népe általában hallgatag, ha valamivel szimpatizál, pozitív véleményből is akad bőven, csak a megjelenés hetében több száz hozzászólás, és tízezerhez közelítő kedvelés született.

Két sikeres kötet, a 2038 – avagy a magyar történelem eltitkolt lapjai és a Szent Korona végveszélyben után novemberben jelent meg a trilógiát lezáró Jézus második élete. A 2038 harmadik kötetében szándékoltan keveredik a valóság és a fikció, a határok sejtését a közönségre bízva, de még így is sikerült K.T. Zelenaynak már a megjelenés előtt hatalmas vihart kavarni, ami talán nem csoda, hisz a tabudöntögető Jézus második élete a keresztrefeszítés másnapján, Jézus és Mária Magdolna beszélgetésével indul, hitvesi ágyukban… A regényben egyszerre hull le a lepel a korai kereszténység titkairól, a középkor nagy polihisztoráról, a legnagyobb magyar királyról, a Fekete Madonnáról, a Corvina ládáról. Jézus eltitkolt életéből megismerteti ikertestvérét, feleségét, három gyermekét, származásának legendáját, „rendet tesz” a pártus, szkíta, hun és magyar „vérvonal” kérdéskörében, persze a szárnyat adó, angyali fantáziával is élve. Így ismerhetjük meg Szent Márton, Attila, II. Szilveszter, I. István király, Saint Germain gróf titkos szerepét a Szent Korona és a Szent Lepel életében.
K.T. Zelenay harmadik könyvéből az is kiderül mire szövetkezett Leonardo da Vinci Hunyadi Mátyással és Bakócz Tamással.
A korokon, földrészeken át vezető regényben feltűnik egy fiktív vatikáni szekta, akik még a regnáló katolikus egyházfőt is elrabolják, a tettesek személye és tettei is elképesztik majd az olvasót.

Így válik a 2038 trilógia kerek egésszé: az első kötet gestaként végigmesélte a magyar történelmet, a másodikból kiderülhetett a korona hatalma, a modern világ birtoklására, megismerésére irányuló motivációja, a harmadik pedig minden nyitva maradt kérdésre igyekszik választ lelni, közte a 2038 pontos jelentésére is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.