Táncpaletta - Egy évben egyszer! Egyetlen estén!

XVIII. Magyar Sztárgála az Operában. "200 táncos együtt!

Idén tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Táncpalettát, az előadásnak a Magyar Állami Operaház ad otthont.

2008.11.17 20:30ma.hu

A nagyszabású eseményen a nagyérdemű ezúttal is elegáns, művészileg értékes produkcióra számíthat, bár az is igaz, hogy a mai, rohanó világban nehéz összehozni a legjobb együtteseket. A szerkesztés, rendezés mindenesetre csodálatos feladat, főleg akkor, ha ilyen nívós rendezvény születhet. Hasonló program nincs máshol a világon, igazi hungarikum a Táncpaletta, amelyre a hazai és külföldi nézők is rácsodálkoznak, és ahol több társulat egyszerre lép fel, egy esten mutatják be legújabb, vagy legsikeresebb előadásukat, azoknak részleteit.
 
November 17-én a TÁNCMŰVÉSZET című folyóirat meghívására gyűlnek össze egy feledhetetlen táncgála keretében a Magyar Állami Operaházban táncművészetünk vezető professzionális és amatőr táncosai. Szerencsére a különböző műfajok jeles képviselői ezúttal is elfogadták a meghívást, így 17 hazai és külföldi koreográfus és több mint 200 táncos dolgozik azon, hogy három részben létrejöhessen a csoda. Sok olyan fiatal művész lép fel, aki eddig még nem szerepelt a Táncpaletta történetében, és bár általában ezen a napon az előző év koreográfus terméséből kapunk ízelítőt, több együttes premierként tekint a rendezvényre, és vadonatúj produkciót hoz. 

Új sztárok születnek, új táncosokkal találkozhatunk, új élményekkel gazdagodhatunk. Az első rész ezúttal is a néptáncé, a következő felvonásban a klasszikus és kortárs balett széles skáláján mozognak a művészek, majd a show táncé, a könnyű múzsa által képviselt táncágazatok képviselőié lesz a főszerep.

Magyar Állami Operaház 
2008. november 17. (hétfő) 18:30

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.