Dance

Három vidéki város arénáiban táncol Diótörőt a Győri Balett

A Győri Balett a világhírű moszkvai Bolsoj balett-társulatának szólistáival állítja színpadra az idei karácsonyi szezonban Csajkovszkij klasszikusát, a Diótörőt: a balett, a cirkuszművészet és a show elemeit ötvözi a látványos vetítéstechnikával kiegészített táncjáték.

2016.10.18 03:30MTI

A Diótörő az Arénákban című táncjáték december 10-én érkezik a győri Audi Arénába, december 18-án a debreceni Főnix Csarnokba és december 22-én a Veszprém Arénába - tájékoztatta a társulat az MTI-t.

Ifjabb Harangozó Gyula koreográfus-rendező Dmitrij Simkin díszlettervezővel és Velich Rita jelmeztervezővel együtt készített új, az arénák színpadára szabott előadást a Bécsi Operában korábban nagy sikerrel játszott Diótörő rendezése alapján.

A 21. századi köntösbe bújtatott darab népszerű mai figurákkal szól a gyerekekhez. Annak érdekében azonban, hogy a produkció a hagyományos balettművészet kedvelői számára is maradandó élményt nyújtson, a szervezők a Győri Balett művészei mellé a moszkvai Bolsoj balett-társulatának szólistáit is megnyerték, a Herceg és Klára hercegnő nagy kettősének eltáncolása erejéig.

Az eddigi legnagyobb hazai Diótörő-előadásként beharangozott produkcióban a Győri Tánc-és Képzőművészeti Iskola balett-növendékei, valamint artisták is színpadra lépnek.

"Ugyanazt az élményt szeretném adni a közönségnek a Diótörőmmel, melyet a darab keletkezésekor az alkotók szántak nézőiknek" - idézi a közlemény ifj. Harangozó Gyulát.

A koreográfus kifejtette: "ha a darab eleje egy 21. századi karácsonyi vendégség, amelyen a meghívott gyerekek Pókembert, Barbie-t és a Robotot láthatják táncolni, és a bábjáték helyett a Diótörő herceg egy videójátékon keresztül védi meg szeretett Kláráját az Egérkirálytól, akkor valószínűleg ugyanazt a hatást érem el, melyet a 19. században a darab alkotói értek el korabeli közönségüknél, hiszen az akkori gyerekek a jól ismert mindennapi életükből röppentek át a határtalan mesék világába".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.