Elengedhetetlen

Ismét közös Diótörővel készül a Budapest Bábszínház és a Nemzeti Filharmonikusok

A karácsonyi Diótörő-előadás mára a Nemzeti Filharmonikusok évadának elengedhetetlen részévé vált, mint ahogyan az is hagyomány, hogy a mű nem balett, hanem bábelőadás formájában kerül színre.

2014.12.16 17:58MTI

Idén karácsonyra is közös Diótörő-produkcióval készül a Budapest Bábszínház és a Nemzeti Filharmonikusok (NFZ). A legendás balettmű bábos változata háromszor látható a Művészetek Palotájában.

A karácsonyi Diótörő-előadás mára a Nemzeti Filharmonikusok évadának elengedhetetlen részévé vált, mint ahogyan az is hagyomány, hogy a mű nem balett, hanem bábelőadás formájában kerül színre - olvasható az NFZ beharangozójában.

A közönség december 23-án este, majd 27-én délelőtt és este is láthatja a produkciót a Nemzeti Filharmonikusok, a Budapest Bábszínház és a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gyermekkórusa (karigazgató: ifj. Sapszon Ferenc) előadásában, Kocsis Zoltán vezényletével. A darabot Szőnyi Kató rendezését felhasználva Meczner János állította színpadra.

A Csajkovszkij művére készült, sokféle technikát felvonultató pantomim- és bábjáték a téli időszak közkedvelt klasszikusa. "A barátságosan bumfordi óriásbábok és maszkok, a bájos tárgy-animáció, a titokzatos feketeszínház a fantázia birodalmába röpítenek, a sokféle bábtechnikának köszönhetően az előadás játékossága kimeríthetetlen. A színészek a biedermeier korra utaló jelmezeikben érkeznek a színpadra, ahol magukra öltik az óriásbábukat, a maszkokat, és elkezdődik a jól ismert karácsonyi történet. A hatalmas fa árnyékában, az álomban azonban minden 'bábméretűre' zsugorodik, és a nézők egy csodákkal és izgalmakkal teli világba röpülhetnek el" - olvasható a zenekar ajánlójában.

A Diótörő-előadás a Nemzeti Filharmonikusok és a Művészetek Palotája közös produkciója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.