Sziget Fesztivál

Csaknem 30 féle mozgásformát próbálhatnak ki a fesztiválozók

Sportolási lehetőségek, a riói olimpia közvetítése, valamint olimpiai ötpróbás játékok is várják az érdeklődőket a Sziget fesztiválon három helyszínen.

2016.08.13 06:30MTI

Czakó Márton, a Sziget sporthelyszíneinek programvezetője az MTI-nek elmondta: az idei fesztiválon három helyszínen várják az érdeklődőket. A Sport tévé-sportzónában a látogatók csaknem 30 féle mozgásformát próbálhatnak ki. Van kispályás labdarúgás műfüves pályán, streetball, homokos strandröplabda, mászófal, kalandpark, billiárdfoci, ping-pong, darts, tollaslabda, csocsó és evezős ergométerek is.

A programvezető felhívta a figyelmet a back jump-toronyra, ahonnan akár 10 méter magasról is beleugorhatnak a látogatók egy 3,5 méter magas felfújt párnába.

Mindezek mellett az Olimpia sátorban minden nap déltől hajnali 6-ig egy óriás ledfalon keresztül követhetik az olimpiai versenyeket a fesztiválozók. Napközben meghívott vendégekkel tartanak beszélgetést a sátorban lévő pódium színpadon, ahol többek között Kammerer Zoltán kajak-kenussal, Csapó Gábor vízilabdázóval, Mutina Ágnes úszóval, Zubor Attila úszóval és Növényi Norbert birkózóval találkozhatnak az érdeklődők.

Czakó Márton elmondta, hogy az Olimpia sátor előtt a Budapesti 2024-es olimpiai pályázat szervezőcsapata kötetlen pihenőhelyszínt alakított ki, de a Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen egy olimpiai ötpróbára is invitálják a fesztiválozókat, emellett a népszerűsítik az olimpiai játékokat és a 2024-es budapesti olimpiai pályázatot is - mondta el a programvezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.