Programajánló

Piramis-évek - Ismét Budapesten Révész Sándor és Závodi János

A tavaszi két klubkoncert után ismét Budapesten játszik turnéja keretében Révész Sándor énekes és Závodi János gitáros. A Piramis-évek című közös produkció augusztus 12-én a Barba Negra Trackben lesz látható és hallható.

2016.08.03 02:30MTI

A turné zenei célkitűzése, hogy a Piramis-dalok a lehetőségekhez képest eredeti formában, a régi hangkép iránti maximális hűséggel szólaljanak meg. Az új felállásban a két zenészt Horváth Ákos (gitár, vokál), Nagy Gergő (gitár), Megyaszay István (basszusgitár) és Delov Jávor (dob) egészíti ki - közölték a szervezők az MTI-vel.

Piramis-évek címmel a budapesti est előtt augusztus 5-én Kazincbarcikán lesz koncert, majd ősszel és tél elején a Felvidéken, Zalaegerszegen, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Szombathelyen és Pécsett is fellép a Révész-Závodi páros.

A Piramis a hetvenes évek második felének, a nyolcvanas évek elejének rendkívül népszerű rockzenekara volt, Révész és Závodi mellett Gallai Péter játszott a billentyűs hangszereken, Som Lajos basszusgitározott és Köves Miklós dobolt. Az együttes 1992-ben és 2006-ban is visszatért néhány nagy koncertre; Piramis néven jelenleg is aktív egy formáció, amelyben Závodi, Gallai és Köves mellett Nyemcsók János énekel és Vörös Gábor basszusgitározik.

A Révész- és Som-féle Piramis slágerei közé tartozott mások mellett a Szabadnak születtem, a Ha volna két életem, az Őszintén akarok élni, a Kóbor angyal, az Ajándék, A becsület, a Szállj fel magasra vagy az Égni kell annak, aki gyújtani akar.

A most 63 éves Révész Sándor 1971-től 1975-ig a Generál együttes tagja volt, a Piramisból 1981-ben lépett ki, ezután szólóban folytatta, több hosszú szünettel. Három albumot készített, 1985-ben, 1993-ban és 2003-ban. 2009-ben állt újra színpadra, veszprémi zenésztársaival Parázs koncertturné címmel adott akusztikus koncerteket, többek között a Művészetek Palotájában is. 2013-ban, 60. születésnapja alkalmából jubileumi koncertsorozatot tett. Tavaly ősz óta Rock and roll közlegények című produkciójával is koncertezik, a veszprémi Bluesberry együttes két gitáros-énekesével, Horváth Ákossal és Nagy Gergővel. A Generál- és Piramis-slágerek mellett megszólalnak a szólóalbumok dalai, valamint új szerzemények is.

A 68 éves Závodi János 1968-tól 1971 a Mini együttes tagja volt, ezután két évig a Kexben játszott, 1973-tól a Non-Stop gitárosa lett. A Piramis (1975-1982) után 1983-ban a Hobo Blues Bandben zenélt, 1984 és 1987 között Svájcban és Németországban dolgozott. 1990-ben Török Ádámmal megalapította R.A.B.B.-ot, amelyben Köves Miklóssal játszott újra együtt. 1994-ben a Tunyogi Rock Band tagja lett, később csatlakozott a Piramis Plusz együtteshez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.