Programajánló

Nemzetközi kórusversenyen a Cantemus Vegyeskar

Nyolc év után újra nagy nemzetközi kórusversenyen szerepel a Szabó Soma karnagy vezette Cantemus Vegyeskar.

2016.07.10 03:28MTI

Idén a spanyolországi Cantonigrosban július 14-17. között három kategóriában is pódiumra áll az együttes a 34. alkalommal megrendezett nemzetközi versenyen, amelyen összesen 29 kórus képviselteti magát szerte a világból. Az európai országok mellett Kínából, Nepálból, Brazíliából és Venezuelából is érkeznek együttesek - közölte a kórus az MTI-vel pénteken.

A program a július 14-i nyitó koncerttel veszi kezdetét, majd másnap indulnak a különböző kategóriák versenyei, ahol a magyar kórus délelőtt a vegyeskari kategóriában, délután pedig a nőikari kategóriában adja elő műsorát. Utóbbin egy kötelező mű mellett három szabadon választott kórusművet énekelhetnek összesen 15 perc időkorláttal. Július 16-án a folklór kategóriában mutatkoznak be, ahol ismét három művel állnak színpadra.

A verseny érdekessége, hogy nem csak kórusok, hanem tánccsoportok is indulhatnak rajta, saját kategóriájukban.

A vegyeskar a magyarországi intenzív próbák mellett július 9-től 13-ig Francis Steele angol régizene énekes, a világhírű Tallis Scholars és a The Sixteen basszistájának dél-franciaországi birtokán, Roujanban készül fel a versenyre, ahol ez idő alatt két koncertet is adnak Roujanban és Fontésben. Onnan július 14-én indulnak tovább Barcelona felé, ahol a Sagrada Familia altemplomában is fellépnek.

A kórus legutóbb 2008-ban, a spanyolországi Tolosában versenyzett, akkor két első, egy második, egy harmadik díj mellett, egy különdíjat és a verseny Nagydíját is megnyerték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.