Programajánló

Kórusok éjszakája június elején 76 koncerttel

Több mint 500 énekhang szólal meg 76 koncerten a józsefvárosi Palotanegyed 15 különböző helyszínén június 4-én.

2016.05.08 04:30MTI

A rendezvényen 50 amatőr kórus közreműködésével népi, régizene, klasszikus, könnyűzenei és modern dallamok csendülnek fel templomban, lakóházak erkélyein, köztereken, belső udvarokban vagy éppen egy presszó teraszán. Erre az estére megnyílik a nagyközönség előtt a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének kertje és a Nemzeti Múzeum belső udvara is - közölték a szervezők az MTI-vel.

A programot 16 órakor az Éneklő Utca nyitja, 17 órától pedig egymást követik a Palotanegyedben a húsz perces hangversenyek. A szünetekben a józsefvárosi utcákon, tereken, szobrok tövében, kapualjakban, erkélyeken csendül fel egy-egy rövid, dallamos meglepetés. Éjfél előtt a meghívott kórusok a rendezvény hivatalos záródalát éneklik el a Pollack Mihály téren.

A 2013-ban életre hívott kórusfesztivál a Csíkszerda kórus önkénteseinek köszönhetően valósulhat meg évről évre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.