A rajongók örömére

Stephen King is besegíthet a Trónok Harca folytatásában

A rajongók már türelmetlenül várják a Tél Fuvallatát George R. R. Martintól.

2016.07.05 19:48ma.hu

Végre jó alanyt bombáz kérdéseivel a Trónok Harcának szerzője, George R. R. Martin a könyvsorozat folytatásával kapcsolatban. Ha megfogadja Stephen King tanácsait és sikerül kicsit felgyorsítania munkásságát, talán a következő évad első fele is érdekfeszítőre sikeredhet.

A Trónok Harcának hatodik évadja érezhetően egyszerűbb lelkületűre sikeredett, mint az előző öt, organikus és kiegyensúlyozottabb könyv adaptációja.

A rajongók kesergésének és George R. R. Martin szerződésének azonban meglett a pozitív hatása. A szerző végre professzionális segítséget kért: nem mástól, mint az eddigi munkássága alatt 54 novellát és 200 rövid történetet publikáló Stephen Kingtől.

George R. R. Martin könyvsorozatának egyik dedikálása alatt (Fotó: Twitter)

Martin Albuquerque-ben találkozott a világhírű Kinggel, akivel a fegyvertartás korlátozásától a jelenlegi projektekig szintre mindent áttárgyaltak.

Martin rákérdezett, hogy King hogyan képes ilyen rövid időn belül ennyi könyvet megírni. Azt a választ kapta, hogy naponta legalább 4 órát kell írni, és ha a lényegtelen dolgokat kidobja a szerző, ez akkor is 6 darab A4-es oldal. Szerinte egy 360 oldalas forgatókönyv megírása így csak 2 hónapot igényel.

Martin arra panaszkodott, hogy ő speciel mindent többször átír, sok minden eltereli a figyelmét, sokszor megzavarják írás közben. King egyetértett, de ezeket a körülmények szerinte nem kizáró tényezők.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.