Programajánló

Első világháborús ismeretterjesztő klipvetélkedőt szervez az Aspektus

A vetélkedőhöz kapcsolódó programsorozat nyitórendezvényét május 23-án, hétfőn tartják meg az ELTE Bölcsészettudományi Karán.

2016.05.23 01:30MTI

Első világháborús ismeretterjesztő klipvetélkedőt, valamint ehhez kapcsolódó programsorozatot szervez az Aspektus vitaklub. A sorozat nyitórendezvényét Száz év tükrében a nagy háború (1916-2016) címmel hétfőn rendezik meg az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE).

Az ELTE Új- és Jelenkori Egyetemes Történeti Tanszékén működő szervezet közleménye szerint az elsősorban egyetemistáknak és középiskolásoknak szóló pályázatra 2-5 perces alkotásokat, ismeretterjesztő kisfilmeket és klipeket várnak. A munkákat december 31-ig várja az Aspektus, részletek a vitaklub internetes oldalán (www.aspektus.eu) olvashatóak.

A vetélkedőhöz kapcsolódó programsorozat nyitórendezvényét május 23-án, hétfőn tartják meg az ELTE Bölcsészettudományi Karán, ahol a meghívott előadók - Gerő András és Pollmann Ferenc történészek - segítségével az 1916-os esztendő fontos momentumait, így többek között az oroszok által indított Bruszilov-offenzíva, valamint Ferenc József halálának jelentőségét fogják vizsgálni.

Az eseményen középiskolai történelem tanárok részvételével szó fog esni az első világháború tanításával kapcsolatos legfrissebb tapasztalatokról is, a beszélgetést Ősz Gábor, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) oktatója fogja moderálni - olvasható az Aspektus MTI-hez eljutatott közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.