A tigrisek nem szeretik a mézet

Tízmillió forintért kelt el a Micimackó-vázlat

Lehet, hogy a tigrisek nem szeretik a mézet, a gyűjtők viszont úgy tűnik, igen. Egy keddi londoni aukción ugyanis 31 200 fontért (közel tízmillió forintért) kelt el E. H. Shepard, a Micimackó kuckója illusztrátorának A tigrisek nem szeretik a mézet című rajza.

2008.11.04 20:00MTI

Az illusztráció az 1928-ban megjelent Milne-könyvben szerepelt, a most kalapács alá került változat viszont feltehetően előbb készült, a mérete is nagyobb.

A képen Micimackó éppen a mézesbödönbe dugja a mancsát, Tigris és Malacka pedig érdeklődéssel figyeli az együgyű medvebocsot. A Bonham,s aukciósház szakértői mélyen alábecsülték a mű értékét, amikor legfeljebb 20 ezer fontos (6,3 millió forint) bevételt jósoltak.

A mesés árat végül egy telefonon licitáló német gyűjtő fizette ki a rajzért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.