13 koncert a szigetországban

Japán komolyzenei fesztiválra utazik a Győri Filharmonikus Zenekar

A japán Kajimoto zenei ügynökség meghívására adhatnak koncertet a szigetországban, összesen 13 alkalommal.

2016.04.25 03:30MTI

A La Folle Journeé au Japon nevű nemzetközi komolyzenei fesztiválra utazik hétfőn a Győri Filharmonikus Zenekar - tájékoztatta a zenekar igazgatója vasárnap az MTI-t.

Fűke Géza elmondta, hogy a japán Kajimoto zenei ügynökség meghívására adhatnak koncertet a szigetországban, összesen 13 alkalommal.

A Niigatában és Tokióban rendezendő fesztivál tematikája a természet, így az egyes hangversenyek műsorához ehhez kapcsolódó témájú zeneműveket választottak ki: többek között Beethoven, Schumann és Dvorák szimfóniákat, Csajkovszkij A hattyúk tava, Sztravinszkij Tűzmadár és Saint-Saens Az állatok farsangja című művét fogják előadni.

A május 6-ig tartó fesztiválon japán és külföldi szólisták fognak együtt zenélni a győri zenekarral, amelyet Berkes Kálmán Liszt-díjas és érdemes művész, valamint Rácz Márton vezényel majd.

A Győri Filharmonikus Zenekar jogelődjét, a győri Ének- és Zeneegyletet 1862-ben a világhírű, győri születésű karmester, Richter János édesapja, Richter Antal alapította. 1968-ban koncertzenekarrá alakult az együttes. Felléptek Európa szinte valamennyi országában, valamint Marokkóban, Kínában, Dél-Koreában és Tajvanon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.