Programajánló

A Fugato Orchestra Tátrai Tiborral a Müpában

A magyar zenei élet egyik legsokoldalúbb formációja, a Fugato Orchestra ad koncertet április 27-én, szerdán a Müpában, az MR2 Akusztik+ sorozatban. Az est vendége Tátrai Tibor gitáros lesz.

2016.04.17 04:30MTI

A képies, elgondolkodtató, lendületes és virtuóz muzsikát játszó Fugato Orchestra a határokat feszegeti, ötvözi a legkülönfélébb technikákat, hangszereket és stílusokat. Zenéjében a szimfonikus hangszerek harmóniát alkotnak a dobokkal, a basszusgitárral, az énekesekkel és az elektronika hangzásával - szerepel a koncert MTI-hez eljuttatott ajánlójában.

A Fugato Orchestra Neander-variációk című első lemeze 2004-ben jelent meg, az anyag nemzetközi sikereket aratott, majd a formáció az International Live Award nemzetközi tehetségkutató verseny bécsi döntőjén díjat nyert. Rendszeresen adnak közös koncertet Tompos Kátyával, Harcsa Veronikával, továbbá szerepeltek Herczku Ágival és Nikola Parovval, aki Noé című második lemezen is közreműködött.

A Művészetek Palotája zenei pályázatának győzteseként Alpár Balázs, a Fugato Orchestra zeneszerzője és vezetője készítette el a zenekar közreműködésével a Müpa új hang-arculatát. Az április 27-i koncerten is Alpár Balázs szerzeményei csendülnek fel, ezek a barokk kor zenei elemeit mai modern stílusokkal vegyítik.

A koncerten a hazai rockszíntér talán legjobb gitárosa, Tátrai Tibor működik közre, nemcsak előadóként, hanem egy saját szerzeménye is elhangzik a Fugato Orchestra hangszerelésében.

A Fugato Orchestra tagjai: Alpár Balázs (zongora, szintetizátor, tilinkó, melodika, ének), Puss Ferenc (hegedű), Csap Melinda (hegedű), Farkas Izsák (hegedű, elektromos hegedű, ének), Jekl Dóra (brácsa), Simkó-Várnagy Mihály (cselló, elektromos cselló), Bartányi Réka (bőgő), Jelenik Krisztián (fuvola), Lukács Krisztina (fuvola), Sári Szabolcs (trombita, raga), Scheich Dávid (oboa, ének), Madai Zsolt (dob), Veisz Gábor (basszusgitár), Györfi Anna (ének).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.