"Magyar kultúra a nyugati parton"

Magyar képzőművészeket gyűjtött össze a Los Angeles-i Főkonzulátus

A Magyar kultúra a nyugati parton is elnevezésű eseménysorozat részeként öt kaliforniai magyar festő munkáiból nyílt kiállítás a Los Angeles-i Magyar Házban vasárnap este.

2008.11.03 17:05MTI

A Los Angeles-i Főkonzulátus az elmúlt időszakban fölkutatta a Kaliforniában élő magyar művészeket, és több mint 50 képzőművészre lelt.

Most öt alkotó, Géczy Olga, Chánky Margit, Király Gábor, Matsik Elizabeth és Finta Ilona Wanda munkáival ismerkedhet meg a közönség. Bokor Balázs főkonzul köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a főkonzulátus vállalja a fölkutatott művészek folyamatos bemutatását.

Rendszeresen szerveznek majd kiállításokat Kalifornia és a környező államok nagyvárosaiban - tájékoztatta az MTI-t a főkonzulátus. A Magyar Házban kiállító öt művész legközelebb San Franciscóban és San Diegóban mutatkozik be.

A tárlatnyitó után Humor és közélet címmel Föld S. Péter magyarországi politikai közíróval beszélgetett Földes Péter, a Californiai Magyarság és az Amerikai Magyar Hírlap újságírója a magyarországi politikai humorról, a politikai viccekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.