Programajánló

Gary Moore-emlékest az A38 Hajón

Az immáron ötödik alkalommal megrendezett esten a fellépő zenészek felelevenítik a legendás ír gitáros ismertebb és ritkábban feldolgozott dalait.

2016.04.02 20:30MTI

Külföldi és magyar zenészek fellépésével emlékeznek az öt éve elhunyt Gary Moore gitárlegendára hétfőn a budapesti A38 Hajón - közölték az MTI-vel a szervezők.

Az esten fellép Gary Moore testvére, a szintén ismert gitáros Cliff Moore, a Finnországból érkező Ben Granfelt énekes-gitáros, Henrik Freischlader német blues-rock zenész, valamint az angol énekes-gitáros Harrisen Larner-Main.

Magyarországot a koncertet nyitó Run For Power - Gary Moore Memorial Band, Somogyi Remig gitáros, valamint a külföldi fellépőket kísérő, a korábbi emlékestek alkalmával már megismert zenészek - Gudics Máté (ének), Lőrincz Viktor (basszusgitár, vokál), Borbély Zsolt (dob), Harmati Máté (billenytűs hangszerek) - képviselik.

Az immáron ötödik alkalommal megrendezett esten a fellépő zenészek felelevenítik a legendás ír gitáros ismertebb és ritkábban feldolgozott dalait, valamint Gary Moore zenéje által ihletett saját szerzeményeket is játszanak.

Gary Moore 2011. február 6-án hunyt el, lemezei és dalai generációkat érintettek meg. A zseniális gitáros több mint négy évtizedes pályafutása alatt a rock és blues műfajok meghatározó alakjává vált - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.