Programajánló

Kulcsokat gyűjt magyarországi munkájához Siota Csiharu japán képzőművész

Siota Csiharu Emlékeső című installációja 2016. május 13-tól látható majd az FMC-hez tartozó Szentendrei Képtárban.

2016.03.11 06:30MTI

Bárki részese lehet a neves japán képzőművész, Siota Csiharu magyarországi installációjának, ha április 17-ig elviszi valamelyik gyűjtőpontra régi, már használaton kívüli kulcsait - tájékoztatta a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) sajtóreferense az MTI-t szerdán.

Siota Csiharu Emlékeső című installációja 2016. május 13-tól látható majd az FMC-hez tartozó Szentendrei Képtárban.

Balogh Máté elmondta, hogy a neves művész a kiállítóteret piros fonalakkal hálózza be, melyekre fémkulcsokat helyez, összesen tizenötezer darabot. A kulcsok összegyűjtésére a művész és a Ferenczy Múzeumi Centrum szerdán kampányt indított, melynek keretében az ország számos helyszínén gyűjtődobozokat, illetve -üvegeket helyeztek el, és aki a következő hetek során kulcsot adományoz a projekthez, ingyen tekintheti majd meg a kiállítást.

A japán alkotó felhívása szerint bármilyen kulcsnak örül: egy régi otthon kulcsainak, a ruhásszekrény kulcsainak, bármilyen kulcsnak, amiről már azt sem tudni, mit nyit. "Szívesen veszem, ha küld egy pár sort is a kulccsal, egy személyes történetet, amelyet megosztana velünk, vagy a kulccsal kapcsolatos emlékeit. A kulcsa az installáció része lesz, üzenete pedig bekerülhet a kiállítást kísérő katalógusba" - idézte a művészt Balogh Máté.

Az FMC Szentendrén, Budapesten, Debrecenben, Egerben, Gödöllőn, Leányfalun, Nagyváradon, Szabadkán és Szegeden alakított ki gyűjtőpontokat, de ezek száma a következő hetekben várhatóan tovább nő majd - mondta a sajtóreferens, hozzátéve, hogy a pontos helyszínekről a Ferenczy Múzeumi Centrum közösségi oldalán lehet tájékozódni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.