Programajánló

Március 15. - Színes programok a Szentendrei Skanzenben

A Történelmi Lovas Egyesület huszártábora és a Magyar Bajusz Társaság bajuszmustrája is várja az érdeklődőket március 12. és 15. között a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum 1848-at idéző programjain.

2016.03.11 01:31MTI

A hosszú hétvégén a Skanzen programjai visszarepítik a látogatókat a történelmi időkbe - mondta el Arnóti Edit, az intézmény sajtóreferense az MTI-nek.

Vasárnap és hétfőn a Történelmi Lovas Egyesület tagjai nemcsak lovas díszbemutatót tartanak, hanem segítségükkel hiteles képet kaphatnak az érdeklődők a huszárok viseletéről, megismerkedhetnek a korabeli fegyverekkel vagy megcsodálhatják a paripák felszerelését.

Szombattól keddig a Magyar Bajusz Társaság bajuszmustrát, bajuszpödrési és borotválási bemutatót tart, megismertetve a közönséget a kackiás, kajla, harcsa- kanász- és más bajszokkal és a bajuszviselés magyar hagyományával.

A négy nap alatt kézműves foglalkozások, ügyességi játékok sora várja a látogatókat, bárki elkészítheti saját kokárdáját, zászlóját, a gyerekek ágyúgolyót, kardot, csákót fabrikálhatnak, de keszkenőt is hímezhetnek, és mézeskalácsot is díszíthetnek a vállalkozó kedvűek. A kisebbek és a nagyobbak a nemzeti ünnep jegyében ezúttal katonabúcsúztató dalokat, verbunk táncokat tanulhatnak, és csatlakozhatnak is a hadba vonulókhoz.

Március 15-én ingyenes a belépés a skanzenbe - tette hozzá az intézmény munkatársa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.