Programajánló

Érzéki csalódást, futurisztikus élményt ígérő kanadai produkció érkezik a Trafóba

Érzéki csalódást és futurisztikus utazást ígér a Martin Messier és Caroline Laurin-Beaucage kanadai duó produkciója, amely február 26-án érkezik a Trafó Kortárs Művészetek Házába.

2016.02.20 07:30MTI

A fény, a hang és a tánc különleges egységét alkotó Soak egy multimédiás művész és egy táncos közös munkájának gyümölcse. Caroline Laurin-Beaucage és Martin Messier közösen koreografálták az előadást, amelynek "pulzáló zajzenéjét" is Messier jegyzi.

Együttműködésük olyan produkciót eredményezett, amelyben a zene és a mozgás elválaszthatatlan egymástól, együtt teremtve saját univerzumot - olvasható a Trafó által az MTI-hez eljuttatott ismertetőben.

Martin Messiert leginkább az elektroakusztikus zene más előadóművészeti ágakkal való összekapcsolása, valamint az élő test és az élettelen tárgyak kapcsolatának vizsgálata érdekli. Hangokkal kelt életre tárgyakat, úgy, ahogy a mozdulatok teszik a testtel.

Messier hétköznapi eszközök, például ébresztőóra, toll vagy varrógép segítségével komponál zenét. Nála a hang nincs alárendelve a mozdulatnak: a Soak című produkcióban is a zene a fő mozgatórugó.

Caroline Laurin-Beaucage táncos a Toronto Dance Theatre-ben tanult és számos ismert koreográfussal, valamint társulattal dolgozott együtt az elmúlt tizenkét évben. Öt évvel ezelőtt csatlakozott a világhírű kanadai társulathoz, az O Vertigóhoz. Sokat dolgozik élő zenével, és gyakran működik együtt a szintén kanadai Nicolas Basque zeneszerző-előadóval.

A Soak a Trafó Koreográfusok új utakon elnevezésű sorozatának keretében érkezik Budapestre. A február 26-i előadást követően Szemessy Kinga táncos-tánckutató beszélget a két művésszel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.