Programajánló

A Rovás Alkotóközösség történetének legnagyobb kiállítása látható Dunaszerdahelyen

28 magyar képzőművész majdnem kétszáz alkotását - festményeket, szobrokat, fotókat, grafikákat - mutatja be a tárlat.

2016.02.20 06:30MTI

Értjük egymást a címe a Rovás Alkotóközösség eddigi legnagyobb tárlatának, amely a Kárpát-medence csaknem harminc magyar kortárs képzőművészének alkotásaiba enged betekintést Dunaszerdahelyen, a Vermes-villában.

A 28 magyar képzőművész majdnem kétszáz alkotását - festményeket, szobrokat, fotókat, grafikákat - bemutató tárlatot a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria megkeresése alapján Kovács Ágnes, a kassai Rovás Akadémia igazgatója állította össze a Rovás Alkotóközösség, az eNRA művészeinek elmúlt néhány éves terméséből. Az alkotások túlnyomó többsége az eNRA által megrendezett nyári képzőművészeti táborokban készült, de a tárlaton olyan művek is vannak, amelyeket eddig még nem állítottak ki.

"A villa emeletén két fotóművész, Kovács Oszkár és Koren András önálló kiállítása kapott helyet, a földszint egy részén Szabó Ottó és a Munkácsy-díjas Diénes Attila szobrászművész önálló tárlata látható, a fennmaradó kiállítótermekben pedig a többi kortárs művész legalább három-három alkotása tekinthető meg" - mondta az MTI-nek Kovács Ágnes a kiállítás kurátora.

Hozzátette: az alkotások egy részét korábban már bemutatták Rozsnyón, de az anyag alkotóműhelyük eddigi legnagyobbja. Elmondta: a kiállítás a tavalyi - Erdélyben, Tihanyban és Kassa vidékén zajlott - alkotótábor-sorozatuk nevét viseli és az alkotók "azonos hullámhosszát" szimbolizálja, azt hogy klasszikus művészetet művelnek.

Az Értjük egymást kiállítás Dunaszerdahelyen március negyedikéig lesz megtekinthető, a tárlat teljes anyagát nyáron a miskolci városi galériában, jövőre pedig a nagyszombati zsinagógában is kiállítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.