Programajánló

Külföldi sztárvendégek a Budapest Táncfesztiválon

Az idei fesztivál kiemelt vendége Angelin Preljocaj társulata, a francia Ballet Preljocaj, amelynek a Spectral Evidence című előadását március 2-án és 3-án tekintheti meg a budapesti nézőközönség

2016.02.03 05:30MTI
Ballet Preljocaj Facebook Official

Külföldi sztárvendégeket és hazai koprodukciós előadásokat láthat a közönség február 24. és március 3. között 2016-os Budapesti Táncfesztiválon - mondta el Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója.

Hozzátette: az idei fesztivál kiemelt vendége Angelin Preljocaj társulata, a francia Ballet Preljocaj, amelynek a Spectral Evidence című előadását március 2-án és 3-án tekintheti meg a budapesti nézőközönség. A második sztárvendég a New York-i Les Ballets Trockadero de Monte Carlo, amely február 24-én és 25-én áll színpadra a fesztivál részeként.

Ertl Péter kitért arra is, hogy a Budapest Táncszínház 2014-ben költözött ki a Várszínház épületéből, azóta alternatív helyszíneken láthatóak az előadások, idén a két fő helyszín a Müpa és a MOM Kulturális Központ lesznek. Emellett az ifjúságnak szóló tánc/színházi nevelési programon belül két előadással készülnek a Bethlen Téri Színházban, a középiskolásokat a Horda2, míg az általános iskolák 6-8. évfolyamait az Igaz történet alapján című produkcióval szeretnék megszólítani.

Kun Attila, a Közép-Európa Táncszínház művészeti vezetője a műfaj magyarországi helyzetéről szólva elmondta: egyre több ember számára fontos a "test higiéniája", a mozgás, és ennek részeként érezhető az érdeklődés növekedése a közönség részéről a táncművészeti előadások iránt. Szintén megfelelő a szakmai utánpótlás is, amelyet a kiemelt iskolák biztosítanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.