Március 30-ig lehet nevezni

Koreográfus versenyt hirdet a Veszprémi Táncfesztivál

Koreográfus versenyt hirdet fiatal, pályakezdő táncművészek számára a Tánc Fesztiválja Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozó.

2013.02.14 21:29MTI

A kortárs táncművészeti seregszemlét immár 16. alkalommal rendezik meg május 27. és június 2. között Veszprémben. A fesztivál keretében tartandó versenyre március 30-ig lehet nevezni 8-16 perc hosszúságú koreográfiákkal, amelyeket az alkotók kortárs magyar zeneszerző művére komponáltak, legalább három, maximum nyolc előadó részvételével - közölte Füssy Angéla, a rendezvényt szervező veszprémi Pannon Várszínház sajtófőnöke. 

A beérkezett pályamunkákat a fesztivál művészeti vezetése előválogatja, ennek eredményéről értesítik a jelentkezőket. 

A fesztivál versenyprogramjába bekerült koreográfiákat a programsorozat ideje alatt nyilvános, színpadi előadáson kell bemutatni, ehhez egy színpadi próbát, alapvilágítást, hangosítást biztosítanak. 

Az eredményhirdetést a díjkiosztó gálán, a fesztivál zárónapján tartják. A zsűri által a legjobbnak ítélt koreográfia 150 ezer forintos pénzjutalmat kap, további információt a versenyről Krámer György koreográfus, a fesztivál művészeti igazgatója ad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.