Gyász

Sokunknak csak így ugrott be: "magyarhangja Versényi László" - többet azonban már nem szinkronizál

Pár napja távozott közülünk többek között Yoda, KITT és Higgins magyar hangja, évtizedekig hallottuk rendszeresen, mégis többeknek nehezen ugrik be, ki is volt ő. Íme.

2016.02.01 23:07ma.hu
hirdetés

Pénteken, 84 éves korában elhunyt Versényi László színművész, a Nemzeti Színház örökös tagja, kultikus szinkronhang. 1931. június 19-én született Poroszlón. Középiskolai tanulmányait 1948-ban fejezte be, 1958-ban kezdett el a Nemzeti Színházban játszani. A tévénézők leginkább a szinkronszerepeiről ismerhették.

A művészt nagyon szerették a hazai sorozatrajongók. 2006-ban a Knightrider.hu-nak adott interjújában rengeteg érdekességet mesélt a szinkronálás technikájáról:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Hungarikum lett a Törley pezsgő

Törley

Bekerült a hungarikumok sorába a Törley pezsgő, így most már hivatalosan is kiemelkedő nemzeti értéket képviselnek a pincészet habzó italai. Az 1882-ben Törley József által alapított "pezsgőbor gyár" ma is eredeti helyén, Budafokon található. A pincészet 134 éves történetében mindig meghatározó volt a magas szakmai minőségre való törekvés és az újító szemlélet. (x)

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.