Netflix

Beau Willimon forgatókönyvíró elköszönt a Kártyavár című sorozattól

A House of cards című tévésorozat 2017-ben is vissza fog térni a képernyőkre, ám Beau Willimon forgatókönyvíró már nem vesz részt az ötödik sorozat elkészítésében.

2016.01.30 00:32MTI
FB Official

Willimon adaptálta a BBC azonos című minisorozatának forgatókönyvét a streaming szolgáltató nagysikerű politikai drámasorozatához.

"Öt év és négy szezon után ideje, hogy továbblépjek új kihívások felé, de nagyon büszke vagyok arra, amit együtt felépítettünk, további sikereket kívánok a sorozatnak, amelyet egy nagyon tehetséges csapat kezében hagyok hátra" - idézte a Netflix közleménye a 38 éves Willimont, aki a jövőben egy színmű írására összpontosít.

A közlemény ugyanakkor nem fedte fel, ki írja az ötödik sorozat forgatókönyvét.

A Kártyavár volt az első, interneten bemutatott sorozat, amely Emmy-díjat kapott (2013). Főhősei a piszkos trükkjeiről hírhedt fiktív amerikai elnök, Frank Underwood (Kevin Spacey) és felesége, Claire, akit Robin Wright személyesít meg.

Kevin Spacey nemcsak a főszerepet alakítja, hanem producerként is közreműködik Joshua Donen, Eric Roth, Dana Brunetti, Andrew Davies, Michael Dobbs és David Fincher mellett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.